Hans van Dijk
Telefoon: 06-13607364
E-mail: hans@computerhulpthuis.nl
Adres: Emmalaan 6, 3905 GR, Veenendaal

Openingstijden: 09:00 t/m 20:00, uitgezonderd 12:00 t/m 13:00 en 17:00 t/m 18:00.
In het weekend en 's avonds is het extra druk, bel bij voorkeur door de week overdag.
Bezoek aan huis (bijvoorbeeld het aanbieden van reparaties) uitsluitend op afspraak.

LET OP: Bij drukte geef ik voorrang aan contact via de telefoon.
Het kan daarom zijn dat een e-mail niet snel wordt beantwoord.
Telefoon wordt altijd vlot beantwoord tijdens openingstijden.
Het kan voorkomen dat ik een privé of zakelijke afspraak heb terwijl u belt,
dan kan het zijn dat ik de tijdsduur van het gesprek kort probeer te houden.

Verder wilde ik nog even iets dieper ingaan op mijn openingstijden.
Gemiddeld duren telefoongesprekken tussen 3 en 30 minuten.
De mensen die lang bellen, bellen altijd vlak voor etenstijd,
of vlak voor sluitingstijd. Dat is de reden dat dat laatste halfuur,
eigenlijk bedoeld is voor lopende gesprekken, niet voor nieuwe.
Kortom: Bel dus bij voorkeur ruim voor etens- of sluitingstijd.

Over mijzelf.

Ik ben een perfectionist, alleen het beste is goed genoeg. Dat begint al met binnenkomst, altijd stipt op tijd bij de klant aanwezig. Maar ook: Als ik een computer opnieuw installeer, wordt hij helemaal niet op internet aangesloten. Alle software die ik wil installeren, zet ik op de harddisk in een installatiemap. Pas zodra ik hem aflever bij de klant, komt hij voor de allereerste keer op internet. Het kost extra moeite, maar geeft wel een absoluut 100% schoon resultaat. Ook wat betreft stuurprogramma's ga ik maxiamaal voor een perfect resultaat. Even als voorbeeld bij apparaatbeheer: "PCI Simple Communications Controller". Dit stuurprogramma is te downloaden bij de fabrikant als "Intel Management Engine". Deze installeert naast de stuurprogramma's ook "Intel Framework 2.0", totaal overbodig maar veroorzaakt wel een vrij grote opstartvertraging. Ik gebruik uitsluitend de kale stuurprogramma map (inf en sys bestanden).Tevens ben ik iemand die sterk op de kosten let. Zo heb ik heel bewust een tweedehands auto gekocht. Hier zit alles op, inclusief lpg-g3 en airco, maar heb hier niets voor betaald. Want bij een tweedehands auto hangt de prijs alleen af van jaartal en kilometerstand. Zo'n 100 euro meerprijs per jaar in de belasting ten op zichte van benzine. Maar wel een derde betalen per liter brandstof. U als klant profiteert hier dus ook van. Want ik hoef geen nieuwe auto en hoge brandstofprijzen in de uurprijs door te berekenen. Indien mogelijk bezoek ik klanten trouwens bij voorkeur per fiets.Toen ik in 2016 toe was een een nieuwe smartphone, mijn oude van 12 jaar oud, begon mankementen te vertonen, wilde ik er wel eentje die ook lang meeging, maar wel met alle nieuwe mogelijkheden die huidige smartphones hebben. Na uitgebreid onderzoek, wilde ik een goede camera, 32GB opslagruimte, 2GB werkgeheugen een vingerafdrukscanner, NFC en GPS, bewegingssensor, camera, bluetooth, wifi, 4G en kwamen de volgende smartphones met die gewenste opties in aanmerking:

1:Apple iPhone 7 2GB 32GB 4.7 inch 1334x750 Achterkant: 12 megapixel Voorkant: 7 megapixel Prijs 800 euro, uitbreidingsmogelijkheden: 1 SIM, degelijkheid: schade vanaf 20cm vallen.
2:Samsung Galaxy S7 4GB 32GB 5.1 inch 2560x1440 Achterkant: 12 megapixel Voorkant: 5 megapixel Prijs 450 euro, uitbreidingsmogelijkheden: 1 SIM en 1 SDCard, degelijkheid: schade vanaf 50cm vallen.
3:Motorola G5 Plus 3GB 32GB 5.2 inch 1920x1080 Achterkant: 12 megapixel Voorkant: 5 megapixel Prijs 250 euro, uitbreidingsmogelijkheden: 2 SIM's en 1 SDCard, degelijkheid: schade vanaf 215cm vallen.

Eigenlijk was de keuze niet zo heel moeilijk, vooral de youtube filmpjes gaven de doorslag, daarop was te zien vanaf welke hoogte laten vallen, er een barst in het scherm kwam. Ik vind het belangrijk om veel uitbreidingsmogelijkheden te hebben, en lang met mijn spullen te doen. Ook vind ik een full-hd resolutie prettig voor het kijken van televisie of youtube, dus is 1920x1080 het meest optimaal, geen beeldpunten toevoegen of weglaten nodig. Dan is de keuze niet zo moeilijk, en dan blijkt hij nog het goedkoopst te zijn ook. En sinds kort heb ik het zelfs voor elkaar gekregen om de nieuwste Andriod 11 te installeren. Daarmee is veiligheid gewaarborgd en kan ik de allernieuwste apps installeren en gebruiken. Die nieuwe Android heeft nu ook uitgebreide privacy opties, gezichtsherkenning, Google assistent en lens, geavanceerde nummerherkenning, en de status led is nu ook aktief. Als u ook een Motorola G5 Plus heeft, wil ik wel helpen om deze ook bij te werken. Heeft u een ander merk of model Android smartphone, vraag mij om de mogelijkheden.